Rólunk

Galériánk többéves gyűjtői munka után, 2007-ben kezdte meg működését. Különösen nagy figyelmet fordítunk az elfeledett, kellően nem ismert, de kitűnő művészek alkotásainak felkutatására, bemutatására és piacon való bevezetésére.

Számos kiállítást láthatott tőlünk a közönség. Bemutattuk szűkebb hazánk, az alföldi és a nagybányai festők régi és kortárs alkotóinak munkáit, együttműködve Gyula városával, az Erkel Ferenc Múzeummal, a Kohán Képtárral. Büszkék vagyunk arra, hogy több festő (pl. Aba-Novák Vilmos, Hatvany Ferenc) lappangó, vagy nem ismert műveit sikerült fellelnünk és a közönség előtt megmutatnunk az elmúlt évek során.

Alapítványi keretek között, könyvekben is kiadva dolgoztuk és dolgozzuk fel többek között a régi gyulai művésztelep (1928–1941) történetét, Szilágyi István (1896–1945) festőművész életművét, a gyulai fényképészet történetét. Ma is keressük, kutatjuk alkotásaikat.

Közreműködésünkkel, múzeumokkal és magángyűjtőkkel együttműködve a régi gyulai művésztelep művészeitől, Árvay József, Bíró György, Corini Margit, Csuta György, Domján József, Gazdáné Olosz Ella, Jankay Deutsch Tibor, József Dezső, Kohán György, Komiszár János, Koszta Rozália, Lonovics László, Makra János, Németh József, Tornyai János, Steigerwald István, Szathmári Ágnes, Szilágyi István, Székelyhidi Attila, alkotásaiból nyíltak kiállítások. Az egykori Soóky, az élő Hunya és Böhm Gyűjtemény tárlatainak létrejötte külön öröm volt számunkra.

Legyen részese Ön is ennek a felfedezőmunkának, vegye föl velünk a kapcsolatot!

Durkóné Illés Bernadett, Durkó Károly, a Köröspart Galéria tulajdonosai

Kapcsolat

KöröspArt Galéria – adás, vétel, csere

E-mail: korospartgaleria@gmail.com

Telefon: +36 30 9983 766

www.korospartgaleria.hu

Keressen minket közösségi felületeinken is!